Noord-Friese Winkeltjesroute met Fryslân Fietsen

Op de leukste fietsen, de enige echte Fryslân fiets, gaat u de hoofdstad Leeuwarden verkennen en het hoge noorden van de provincie. Het arrangement inclusief fiets en leukste winkeltjes van het hoge noorden is geen fietsuitdaging, maar wel een tocht met adembenemende vergezichten. Inclusief 2 overnachten met ontbijt.

• Inclusief Fryslân toerfiets
• Overnachten in een luxe appartement
• logies + ontbijt
• 3 fietsdagen
• Route totaal: 60km

Boeken

Hoppen en (work)shoppen

GINNUM (NL) – De P.C. Hoofstraat in Amsterdam is er niks bij. En de Königsallee in Düsseldorf kan er ook niet aan tippen. We hebben het over de Noord-Friese Winkeltjesroute in het terpenland aan de Waddenzee, UNESCO Werelderfgoed.

De enige winkelroute in Europa waar je dágenlang exclusief kunt hoppen en (work)shoppen, zónder dat iemand in je nek zit te hijgen, zónder een dikke portemonnee op zak. En zónder een agent die een parkeerbon onder de voorruit van jouw Porsche of Panda schuift. De hele straat en berm voor jezelf, inclusief de aandacht van de “winkelier”, een kunstenaar, ambachtsman of eigenaar van een bed and breakfast. Creatieve en vriendelijke mannen en vrouwen op een heuvel “in the middle of nowhere”.

Maak ruimte, neem de tijd!
Rij de route op de fiets met een dubbele tas of met de auto met een flinke kofferruimte voor zelfgemaakte kunst en prachtige presentjes. Geniet en passant van groene land- en tuinbouw en duurzame streekproducten. Reis mee met romige wolken. Adem de zuivere zilte lucht, baad op de dijkhelling onder een hoek van 45° in gouden zonlicht. Puur natuur, gratis toegankelijk, effectiever dan welk health & wellnesscentrum ook!

Voordelig genieten
Volg ook het spoor van fameuze monniken en meesters. Boek het driedaagse Noord-Friese Winkeltjesroute-arrangement op basis van twee nachten in de mooie bed and breakfast, ‘Bij de Pastorie’ in Reitsum, het voordorp van Ginnum. Ginnum? Dat is het terpdorp waar bijgaande foto’s zijn gemaakt, ongeveer het hart van het terpenland. Kleiner dan klein, maar wel 5000 jaar bewoningshistorie! Als u het arrangement reserveert, boek er dan zeker een workshop bij! Alle informatie over de winkeltjes, ateliers en workshops, maar ook over de prachtige e-bikes die u kunt bijhuren (zie de foto) vindt u op.

noord friesewinkeltjesroute