Friese Winkeltjesroute

Het noorden van de provincie Friesland ontdekken inclusief één van de meest exclusieve winkelroutes? De Friese Winkeltjesroute barst van de brocante, kunst en ambacht. U start vanuit de hoofdstad van de provincie en trekt zo verder door naar de Waddenzee kust. Het arrangement is inclusief 2 overnachtingen met ontbijt en diner.

• Overnachten in twee luxe hotels (Leeuwarden & Dokkum)
• logies + ontbijt + diners
• Voor mensen die niet met bagage willen zeulen
• 2 fietsdagen
• Route per dag: 55km & 30km

Boeken

Hoppen en (work)shoppen

GINNUM (NL) – De P.C. Hoofstraat in Amsterdam is er niks bij. En de Königsallee in Düsseldorf kan er ook niet aan tippen. We hebben het over de Friese Winkeltjesroute in de hoofdstad van de provincie Friesland en het terpenland aan de Waddenzee, UNESCO Werelderfgoed.

De enige winkelroute in Europa waar je dágenlang exclusief kunt hoppen en (work)shoppen, zónder dat iemand in je nek zit te hijgen, zónder een dikke portemonnee op zak. En zónder een agent die een parkeerbon onder de voorruit van jouw Porsche of Panda schuift. De hele straat en berm voor jezelf, inclusief de aandacht van de “winkelier”, een kunstenaar, ambachtsman of eigenaar van een bed and breakfast. Creatieve en vriendelijke mannen en vrouwen op een heuvel “in the middle of nowhere”.

Maak ruimte, neem de tijd!

Rij de route op de fiets met een dubbele tas of met de auto met een flinke kofferruimte voor zelfgemaakte kunst en prachtige presentjes. Geniet en passant van groene land- en tuinbouw en duurzame streekproducten. Reis mee met romige wolken. Adem de zuivere zilte lucht, baad op de dijkhelling onder een hoek van 45° in gouden zonlicht. Puur natuur, gratis toegankelijk, effectiever dan welk health & wellnesscentrum ook!

Voordelig genieten
Volg ook het spoor van fameuze monniken en meesters. Boek het driedaagse Friese Winkeltjesroute-arrangement op basis van twee nachten in twee prachtige hotels. U zult de eerste nacht overnachten in de hoofdstad van de provincie Leeuwaarden, waar de Kleine Kerkstraat in 2010 nog werd uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland! Daarnaast kunt u ook uw hart ophalen wanneer u verder richting het noorden trekt en de brocante ontdekt van bijvoorbeeld 'Bij de Pastorie' in Reitsum, het voordorp van Ginnum. Ginnum? Dat is het terpdorp waar bijgaande foto’s zijn gemaakt, ongeveer het hart van het terpenland. Kleiner dan klein, maar wel 5000 jaar bewoningshistorie! Als u het arrangement reserveert, boek er dan zeker een workshop bij!
friesewinkeltjesroute compleet